Viking partners förvärvar Vesam Group

Viking Partners har den 22 september 2020 förvärvat aktiemajoriteten i Vesam gruppens bolag; Vesam AB i Katrineholm, Ebes Ventilation i Västerås AB i Västerås, Elservice i Hallsberg AB i Hallsberg samt SmartPac AB. Säljare är Sysam Företagen AB i Katrineholm. Vesam Group är tillsammans en av de ledande leverantörerna av lösningar och service inom Ventilation, Kyla, Styr och Regler, Elinstallationer samt Energieffektiva lösningar i Mellansverige. Bolagen har idag ett 60-tal anställda och omsättningen för räkenskapsåret 2019 uppgick till dryga 85 miljoner kronor.

Stig Högnäs, fd ägare Vesam Group, säger ”Vi såg att vi behövde få in nya krafter för att ta gruppen till nästa nivå och vi valde att sälja till Viking Partners. Vesam gruppen kommer under ny ledning att fortsätta att utvecklas och växa på inslagen väg. Vi ser verkligen Viking Partners som en långsiktig och stabil ägare med gedigen branscherfarenhet vilket känns tryggt både gentemot våra medarbetare och kunder. Jag kommer att fortsatt hjälpa till som teknisk rådgivare och ser fram emot att få jobba tillsammans med Viking Partners”.

”Vi är mycket glada att kunna presentera denna affär. Vesam Group består av fina och välskötta bolag med lång historik och stor kompetens inom Inomhusklimat, El och Automation. De har en stark position inom sin marknad och stärker våra tidigare innehav. Vi kommer att fortsätta bygga på vidare på Vesam gruppen med ytterligare förvärv.”, säger Anders Tollsten, Partner på Viking Partners.

www.vikingpartners.se

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Sysam Företagen AB
Stig Högnäs, + 46 (0) 70 625 86 48, stig.hognas@vesam.se

Viking Partners, Partner
Anders Tollsten, +46 (0) 70 478 02 26, anders@vikingpartners.se

Om Viking Partners
Viking Partners är ett investmentbolag som grundades med en ambition att driva och utveckla företag till fortsatt framgång. Vi är en långsiktig ägare som förvärvar och utvecklar små och medelstora företag i Sverige med målet att bygga en företagsgrupp.